Salone del Mobile 2024

Dutch Originals op

Masterly – the Dutch in Milano

tijdens de Salone del Mobile

 

 

 

Dutch Originals gezien op de Salone del Mobile in Milaan, met de lancering van min of meer nieuwe producten. Onder de artistieke leiding van de gerenommeerde ontwerper Richard Hutten zijn nieuwe designs van Maarten Baas gepresenteerd, samen met een hommage aan de collectie van Wim Rietveld. Deze showcase heeft veel aandacht gekregen tijdens Masterly- the Dutch in Milano.

Maarten Baas

 

Met een link naar de historische erfenis van Gispen maakte Maarten Baas in 2008 furore met zijn invloedrijke More or Less stoel. Met de titel More or Less (Min of meer) wordt een ​​zekere mate van benadering aangegeven. Maar wel een benadering met een kwalitatief karakter. En dat is ook één van de aspecten van de More or Less tafel en stoelen combinatie die op Masterly wordt gepresenteerd.

 

De collectie bestaat uit acht verschillende vormvarianten van de stoel, elk met verbeterd zitcomfort, ontwikkeld door Dutch Originals, terwijl het kenmerkende expressieve karakter van Baas behouden blijft. Voor het More or Less tafelontwerp heeft Baas zich laten inspireren op Gispens klassiekers uit het midden van de vorige eeuw, dat duidelijk een link naar de destijds geïntroduceerde massaproductie van meubilair markeert. Deze tafel is een bewijs van Baas’ toewijding aan toegankelijkheid en inclusiviteit in design, en zorgt ervoor dat zijn creatieve visie een breed publiek bereikt.   Baas legt uit: “Naast de dichotomie van ‘Less is More’ en ‘Less is a Bore’, pleit ik voor ‘More or Less’ – het omarmen van uniciteit binnen de massaproductie.”

Gispen Today . More or Less . Maarten Baas

More or less

 

Het expressieve karakter van de tafel en stoelen weerspiegelt de stijlsignatuur van Maarten Baas. En door de stijl van Maarten Baas te implementeren in de Gispen Today collectie, benadrukt Dutch Originals de veelzijdigheid en hedendaagse relevantie van hun ontwerpen.

 

Dutch Originals blijft trouw aan haar erfgoed van innovatie en vakmanschap door samen te werken met visionaire ontwerpers als Richard Hutten en Maarten Baas. Zoals Dutch Originals het zelf omschrijft: “Deze samenwerkingen stellen ons in staat de grenzen van design af te tasten en tijdloos design in de collectie op te nemen als Nederlands erfgoed dat de tand des tijds doorstaat.”

Gispen Classics . Wim Rietveld . Richard Hutten

Wim Rietveld

 

Ter ere van het honderdste geboortejaar van Wim Rietveld en het 70-jarig jubileum van zijn gewonnen gouden medaille op de Triënnale van Milaan in 1954, waren ​​de iconische Gispen 116 stoel en Gispen Classics 533 tafel opgesteld voor een opmerkelijke revival.

 

De ontwerpen van Rietveld zijn door Art Director Richard Hutten op zorgvuldige wijze aangepast naar de hedendaagse normen van comfort en duurzaamheid. Hutten zegt hierover: “De ontwerpen van Wim Rietveld vormen de pijlers van Dutch Design uit het midden van de vorige eeuw, begeerd in de vintagemarkt en gekoesterd als erfstuk. Het is een synoniem voor duurzaamheid.” Door verbeteringen in materialen en technieken en het subtiel aanpassen van de afmetingen van de ontwerpen, zullen de klassiekers van Rietveld generaties lang blijven bestaan, ondergebracht ​​in de Gispen Classics-collectie van Dutch Originals.

 

Masterly – the Dutch in Milano werd gehouden tijdens de Salone del Mobile.Milano tussen 16 en 21 April 2024

 

Masterly – the Dutch in Milano was ondergebracht in Palazzo dei Giureconsulti, ook bekend als het Palazzo met de Toren.

Het is de meest elegante, iconische en centraal gelegen locatie van de stad, letterlijk op een steenworp afstand van het Piazza del Duomo.

Masterly 2024