WIM RIETVELD COLLECTIE

2024 markeert het 100e geboortejaar van de toonaangevende meubelontwerper Wim Rietveld (1924-1985). dit biedt een mooie gelegenheid voor Dutch Originals om de Gispen Classics collectie van zijn hand extra onder de aandacht te brengen.

Dat Dutch Originals met de labels Gispen Classics en Gispen Today Nederlands Erfgoed produceert is bekend. De klassiekers van W.H. Gispen zoals de Gispen 101 stoel en de Gispen Classics fauteuil 412 blijven populair. Maar naast de klassieke ontwerpen van W.H Gispen presenteert Dutch Originals ook een mooie collectie klassieke designs van Wim Rietveld.

 

NIET GEHEEL TOEVALLIG ZET DUTCH ORIGINALS DEZE COLLECTIE IN 2024 CENTRAAL!

 

Het 100e geboortejaar van Wim Rietveld is voor Dutch Originals een mooie gelegenheid om op verschillende manieren de designmeubelen van de ontwerper onder de aandacht te brengen. Recent completeerde Dutch Originals de Wim Rietveld collectie met een hedendaags tafel en stoelen combinatie. Een commerciële set bestaande uit de tafels Gispen Classics 533 / 534 met de Gispen  Classics 116 stoel. Het massieve blad in een afgeronde vorm, samen met het gebruik van rondstaal en de vloeiende lijnen geeft de combinatie zijn lichte ranke uitstraling.

Klassiek ontwerp, nieuwe uitstraling, vol persoonlijkheid!

 

De Gispen Classics ontwerpen van Wim Rietveld zijn door Dutch Originals art director Richard Hutten gedetailleerd aangepast en worden in een re design met een nieuwe visie gepresenteerd. De collectie Wim Rietveld van Dutch Originals omvat nu klassieke ontwerpen van fauteuils, hockers, stoelen en tafels. Een breed assortiment Wim Rietveld designs die goed combineert met de Gispen Today collectie van Dutch Originals.

 

FUNCTIE EN ESTHETIEK MET EEN ACTUELE VISIE!

 

Wim Rietveld keek altijd met een technisch oog naar een nieuw ontwerp. De constructie moest kloppen voordat het definitieve ontwerp werd bepaald. Daarmee introduceerde hij een aantal vernieuwende technische innovaties in de ontwerpen. Deze  innovaties zijn ook terug te vinden in de ontwerpen die Dutch Originals presenteert. Denk bijvoorbeeld aan de verende rubber ringen op de 116 stoel, wat de stoel ook direct zijn unieke karakter geeft.

 

Een nieuwe blik op de ontwerpen resulteert in een aantal verassende interieurcombinaties. Het brede assortiment Wim Rietveld designs combineert namelijk goed met de Gispen Today collectie van Dutch Originals die ook in 2024 weer verder uitgebreid wordt.

Magazine Wim Rietveld Collectie