Over Ons

Dutch Originals – Design meubels met betekenis

Dutch Originals is de overkoepelende merknaam voor toonaangevende Nederlandse designmeubelen.

 

In de collectie Gispen Classics – Nederlands Erfgoed – zijn tal van beroemde (met name buisframe) ontwerpen van W.H. Gispen, W. Rietveld, C.H. Hoffmann opgenomen. Deze modellen worden nog steeds in serieproductie vervaardigd, zoals de Gispen 101 die W.H. Gispen in 1931 ontwierp.

 

In de collectie Gispen Today worden duidelijk op W.H. Gispen geïnspireerde ontwerpen uitgebracht. Ook krijgt nieuw Nederlands design de ruimte in de collectie van Dutch Originals. Nieuwe ontwerpen met oorspronkelijke waarden van toonaangevende ontwerpers zoals Job van den Berg, Richard Hutten en Maarten Baas.

 

Al het meubilair is ‘Made in Holland’ en ‘real Dutch Design’ dat wereldwijd zijn bekendheid heeft gekregen

KLASSIEKERS VAN DE TOEKOMST

 

Dutch Originals onderscheidt zich met exclusieve meubels en accessoires voor het interieur, gebaseerd op de ontwerpen van de toonaangevende designer W.H. Gispen. Het assortiment van Dutch Originals kenmerkt zich door ‘klassiekers van de toekomst’. Banken, fauteuils, stoelen en tafels hebben een klassiek design, maar zijn vervaardigd met de kennis en technieken van nu.

 

EEN RIJKE HISTORIE MET PUUR VAKMANSCHAP

 

Het begon allemaal in 1791, toen de meubelfabriek Gebroeders van der Stroom in Culemborg werd gevestigd. In de jaren ’90 verkregen de gebroeders de exclusieve rechten om de succesvolle ontwerpen van W.H. Gispen te vervaardigen. Hiermee zijn de klassieke, stalen buisstoelen teruggekeerd, net als vele andere ontwerpen van de bekende Nederlandse designer. Daarnaast heeft Dutch Originals ook authentieke remakes van Paul Schuitema en de Gebroeders de Wit, ook bekende Nederlandse designers.

HET ASSORTIMENT

 

Dutch Originals beschikt over een uitgebreid assortiment banken, fauteuils, hockers, stoelen, tafels, salon- en bijzettafels, lampen en accessoires. In het assortiment vindt u enkele ‘Gispen Classics’, net als nieuwe, eigentijdse modellen onder de naam ‘Gispen Today’. Het design van de meubels kenmerkt zich door de klassieke stalen buizen onder de banken, stoelen en tafels. Daarnaast zijn de ontwerpen tijdloos, stijlvol en in veel gevallen kleurrijk. Daarbij wordt een hoge kwaliteit altijd gewaarborgd.

 

Op de website van de Stichting Gispen Collectie kunt u verder lezen over de rijke historie van de firma Gispen. U kunt hier zoeken naar producten die het bedrijf vanaf 1923 heeft vervaardigd en bladeren door de historische Gispen catalogi.

DUURZAAMHEID

 

Duurzaamheid zit in het DNA van de ontwerpen van Dutch Originals.

 

De hoge kwaliteit van Dutch Originals bepaald de lange levensduur van de collectie. Dutch Originals streeft naar duurzaamheid en blijvende relevantie in de wereld van design, waardoor meubelen eerder voor refurbishing in aanmerking komen dan voor het recyclen van de materialen. Herstofferen is een belangrijk onderdeel bij Dutch Originals. Daarom kom je veel van de oudere Dutch Originals designs vaak tegen, liefdevol gerenoveerd en opnieuw gestoffeerd

 

Daarbovenop is het gebruikte hout in onze designs, duurzaam en gecertificeerd.

 

Wil je meer weten?

Neem dan even contact met ons op via sales@dutchoriginals.com.