Wij werken uitsluitend met Nederlandse ontwerpen en ontwerpers. Producten worden lokaal geassembleerd.

Willem Hendrik Gispen

“Designcriticus avant-la-lettre”. “Functionalist bij uitstek”. Representant van de “nieuwe zakelijkheid”. “Modern eclecticus”. Willem Hendrik Gispen (1890 – 1981) was vooral een harde werker met talenten in een snel veranderende wereld (Koch, 1998).

 

Algemeen bekend als ontwerper door destijds vooral van zijn Gisolampen (1926) brak Willem Gispen door met zijn in serie geproduceerde stalen buismeubilair in 1929. Deze ontwerpen, zoals de 101 Stoel en de 412 Fauteuil genieten vandaag de dag nog enorm in populariteit. Tal van ontwerpen die Willem Gispen in zijn hoogtijdagen in de jaren dertig vervaardigde, zijn opgenomen in de collecties van Nederlandse musea. Veel van zijn ontwerpen zijn nog steeds in productie en vinden nog altijd hun weg naar een groot publiek van designliefhebbers.

Wim Rietveld

Als zoon van architect en ontwerper Gerrit Rietveld kreeg Wim Rietveld (1924 – 1985) design met de paplepel ingegoten. Na zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten werkte hij bij Gispen in de jaren ’50 als ontwerper van kantoormeubilair. Ook breidde Rietveld het assortiment van de firma Gispen uit met woonmeubelen en lampen. Rietveld introduceerde in de jaren ‘50 André Cordemeyer bij de firma Gispen en kan als de opvolger van Willem Gispen gezien worden.

Richard Hutten

Richard Hutten (1967) studeerde in 1991 af aan de Design Academy in Eindhoven en begon datzelfde jaar zijn eigen ontwerpstudio. Hutten is sinds de start in 1993 betrokken bij ontwerpbureau ‘Droog Design’ en is daarmee een van de belangrijkste grondleggers van de zogenaamde Dutch Design-beweging. Hij ontwikkelde zich internationaal tot een van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers. Sinds 2008 is Richard Hutten de art director van meubelmerk Gispen. Hutten staat bekend om zijn conceptuele en speelse ontwerpen die vaak optimistisch zijn. Voor Dutch Originals ontwerpt Richard Hutten voor de Gispen Today collectie, zoals o.a. de bureaustoel Gispen Today 412RH.

Job van den Berg

Job van den Berg (1990) studeerde in 2015 af aan de Design Academy in Eindhoven en  zoekt sindsdien als meubel- en product ontwerper de grenzen van verschillende materialen en technieken op. Met zijn ontwerpstudio onderzoekt en ontwikkelt hij, in samenwerking met verschillende fabrikanten, vernieuwende productieprocessen, materialen en toepassingen. Dit resulteert in ontwerpen die zich bevinden op het raakvlak waar industrie en kunst samenkomt, zoals de Gispen Today Crossing-lijn die hij voor Dutch Originals ontwierp.