Masterly

Masterly – The Dutch in Milano

dUTCH ORIGINALS is present op Masterly, het grootste Internationale Dutch Design-evenement tijdens de Salone del Mobile.Milano, gehouden van 18 tot 23 April.

 

Met de introductie van Gispen Classics als de gerestylede Gispen 1401,  de Gsipen 1410 en de Gispen 116, presenteert het labelhuis weer toonaangevende klassiekers.

 

dUTCH ORIGINALS is op verschillende plekken op het Masterly paviljoen terug te vinden, in de ontvangsthal zal dUTCH ORIGINALS in een museale opstelling de gerestylede Gispen Classics presenteren.

Deze door Wim Rietveld ontworpen iconische designs zijn door de huidige art director Richard Hutten op details aangepast, waarin ook de ergonomische eisen van vandaag zijn meegenomen.

Daarbij is er voor de restyling van de 1401 en de 1410 gekozen voor een volledig gerecyclede en recyclebare stof, de Revyva Atlantic.  De Revyva Atlantic is gemaakt van 100% gerecyclede polyestergaren, afkomstig van PET-flessen.  Zo worden deze klassiekers nog duurzamer!

 

Naast de 1401 en de 1410 wordt ook de Gispen Classics 116 stoel van Wim Rietveld gepresenteerd.

Het massief stalen frame en de in gebogen berkenmultiplex uitgevoerde zitting en rugleuning zijn verbonden met een rubberen (verende) schijf, die ook weer door art director Richard Hutten is aangepast op details van comfort, ergonomie en het design zelf.

Na de goede ontvangst op de herintroductie van het ‘Gispen Grijs’ in de Gispen Classics collectie, komt deze hier ook weer terug.

 

Zo zijn de kenmerkende buisframes van de getoonde Classics als ook de karakteristiek gevormde metalen rug van de 1401 en de 1410 in ‘Gispen Grijs’ uitgevoerd.  Samen met de Revyva Atlantic stof in de geeltint Brain Coral mogen deze gerestylede herintroducties met trots worden gepresenteerd als een Gispen Classic!