Gispen Classics op Paleis Soestdijk

Gispen Classics op Paleis Soestdijk

 

Na de organisatie van Masterly in Milaan, organiseert Nicole Uniquole in samenwerking met Paleis Soestdijk de najaar tentoonstelling ‘De vrouwen van Soestdijk’.

Op de expositie is het rijke verleden van dit paleis, gecombineerd met hedendaagse mode en design, uitgebreid te zien zijn.

 

Een deel van de 170 kamers van het paleis zal tijdens deze tentoonstelling, van 12 oktober 2023 tot en met 7 januari 2024, voor het eerst toegankelijk zijn voor publiek.

 

De expositie is op 11 oktober geopend door Prinses Margarita.

(Foto: Uniquole/ NuFotograferen)

De vrouwen van Soestdijk

 

O.a. koningin Juliana drukte de afgelopen eeuw haar stempel op Paleis Soestdijk. Destijds als prinses had Juliana een grote belangstelling voor moderne vormgeving. Haar interesse in design leverde Willem Hendrik Gispen een eervolle opdracht op voor het leveren van verschillende designs aan paleis Soestdijk in 1937. Zo werden er verschillende soorten verlichting en een aantal achterpootloze tafelstoelen no. 101 geleverd. Een stoel die nog steeds door Dutch Originals wordt geproduceerd.

 

Voor de bioscoopzaal werden er 22 fauteuils no. 412 met verstelbare hoofdsteun geleverd. De fauteuils werden geleverd in een velours en een ribfluwelen bekleding.

Dutch Originals Gispen Classics 412S

 

Speciaal voor de tentoonstelling levert Dutch Originals 3 nieuwe Gispen Classics 412S fauteuils. Deze zullen onderdeel zijn van een kamer in het paleis met zicht op de paleistuin. In de kamer zijn de muren voor de gelegenheid bekleed met een behangontwerp van Bert Timmermans (Workingbert).  In gelijke tinten als die van het behang, zijn de fauteuils gestoffeerd in een de Ploeg Monza melange stof en zo opgesteld dat bezoekers van de tentoonstelling zittend in de fauteuil over het landgoed van het Paleis kunnen kijken.

 

EEN MOOIE GELEGENHEID OM HET ZITCOMFORT VAN DE VOORMALIG BEWONERS EENS TE ERVAREN.

 

86 jaar nadat de eerste Klassieke Gispen meubelen aan het paleis werden geleverd, staan er nu weer 412 fauteils centraal in deze mooie tentoonstelling met nieuwe Gispen Classics van Dutch Originals!

 

 

De vrouwen van Soestdijk

Van 12 oktober 2023 tot en met 7 januari 2024 op Paleis Soestdijk.

 

 

‘De vrouwen van Soestdijk’ is geopend! – Paleis Soestdijk