Dutch Originals gezien op de VT_WONEN&DESIGN BEURS

Dutch Originals In het inspiratiehuis met 

NIEUWE DESIGNS IN EEN SPECIAL EDITION

 

Met een knipoog naar het door Wim Rietveld, voor Gispen ontworpen tafelmodel 530 uit 1952, toont Dutch Originals een opvallend design van de Gispen Classics 533 tafel.

 

De 533 is in zijn huidige vorm geïntroduceerd in het Trendpaviljoen van Eigen Huis&Interieur. Het oorspronkelijke ontwerp is door Dutch Originals art director Richard Hutten opgetild naar een moderne uitstraling van het tafelmodel. Het blad van de 533 is driehoekig van vorm en verkrijgbaar in twee formaten.

 

De 533 wordt samen met de Gispen Classics 534 op de markt gebracht.  De 534 heeft een tonvormig blad.

Beide tafelmodellen zijn geschikt voor 6 stoelen.

Klassiek ontwerp, nieuwe uitstraling, vol persoonlijkheid!

 

De speciale uitvoering van de 533 is gepresenteerd in het Trendpaviljoen van Eigen Huis&Interieur op de VT Wonen&Design beurs. Voor deze gelegenheid is de tafel uitgevoerd met een verjongd mdf blad met Eikenfineer en de poten en het onderstel gepoedercoat in ‘briljant oranje’.

Deze combinatie met het Eikenfineer blad geeft een extra impact aan het klassieke ontwerp. De tafel is in het Trendpaviljoen samen gepresenteerd met de al even karakteristieke Gispen 116 stoel. Een combinatie die door Willem Hendrik Gispen al werd toegepast en met het re design van Richard Hutten een nieuwe vorm meekrijgt.

 

Op de beurs is de Gispen 116 gepresenteerd met een frame in dezelfde oranje kleur als de 533 tafel, met een zitting en rug in White wash eiken.

Tevens was in het stijlhuis te zien, de Gispen 1401 van Dutch originals. Ook gepresenteerd in een special edition. Uitgevoerd met een frame in wit, in combinatie met de standaard zwart bakeliet armleggers en een rug en zitting gestoffeerd in de Kvadrat Remix 3, kleur 223.

 

Jaarlijks zijn er op de vt wonen&design beurs de inspiratiehuizen van de deelnemende woonmagazines te vinden.  Het Eigen Huis &Interieur Trendpaviljoen 2023 met als thema ‘kleur je wereld’ was uitgevoerd naar een concept van Anya van de Wetering en Marie-Claire Lambalk van concept- en stylingbureau Kamer 465 . Hierbij een inspiratiehuis ontworpen met een spetterend kleurenspel, waar Dutch Originals dus ook kleurrijk aanwezig was.

 

Dutch Design: de mooiste ontwerpen van Hollandse bodem – vtwonen NL

Eigen Huis&Interieur Design_Spots

 

De kracht van overtuigend design.

 

Naast een presentatie in het Trendpaviljoen van Eigen Huis&Interieur was Dutch Originals aanwezig met een Design-Spot direct grenzend aan het Trendpaviljoen. De E H&I Design-Spots tonen nieuwe designobjecten waarbij Dutch Originals de twee labels Gispen Classics en Gispen Today samenbrengt.

Eigen Huis & Interieur selecteerde een reeks actuele merken en jonge ontwerpers die met hun producten het verschil willen maken. De EH&I design spots bewijzen de kracht van overtuigend design.

 

Met een mooie loungesetting, waarin de Gispen Classics 1401 en 1410 fauteils centraal waren opgesteld. Gepresenteerd met de Gispen Classics Hocker 1801 en de Gispen Today Crossing Salontafel en bijzettafel.