Destination Design

Destination Design

 

Na een bijzonder succesvolle eerste editie was Destination Design in 2023 terug. Van 22 t/m 24 januari, in het iconische Klokgebouw in Eindhoven.

 

Met 49 internationale deelnemers was deze editie nog interessanter dan zijn voorganger. Destination Design 2023 was succesvol en inspirerend.

 

Destination Design was het ideale event voor o.a. detaillisten en interieur adviseurs, architecten, stylisten, interieurontwerpers, designers en pers

 

Naast de Gispen Today Crossing tafels, welke zijn ontworpen door Job van den Berg, heeft u ook onze nieuwe Rietveld collectie kunnen zien.

Een knipoog naar het verleden met de mogelijkheden van nu

 

Voor ontwerper Job van den Berg zijn de onlosmakelijke buisframes van Gispen meubels de basis voor de Crossing-lijn. Materiaalgebruik en het gevoel ‘van vroeger’ combineert hij met hedendaagse mogelijkheden en technieken.

 

Voor de eigentijdse uitstraling maakt Van den Berg gebruik van vierkante kokers in plaats van de traditionele ronde buis. Door hedendaagse buislasertechnieken vallen de metalen kokers naadloos in elkaar. De dop die deze kokers afsluit, geeft niet alleen een stijlvolle afwerking; het ontwerp wordt hiermee de verbindende schakel tussen Gispen Classics en Gispen Today.

 

Crossing van Gispen Today is breed en multi-inzetbaar: een bijzettafel en salontafel die flirt met Rietveld en Berlage. Een eettafel die je zowel klassiek als modern kunt dekken. Een vergadertafel die collega’s op een stijlvolle manier ondersteunt bij meetings.

RIETVELD – CORDEMEYER – HUTTEN

 

Begin jaren vijftig ontwierp Wim Rietveld een aantal producten voor de firma Gispen: de 1401 fauteuil, de 116 stoel en de Panama lampen. Een paar jaar later ontwierp André Cordemeyer in zijn Gispentijd hierop een aantal varianten. Nu geeft Richard Hutten, Dutch Originals’ huidige art director, hier een vervolg aan.

 

Voor de 116 stoel en Panama lampen liet Hutten zich inspireren door de ontwerpen van Rietveld. Ook de 1401 fauteuil ontwierp Wim Rietveld als eerste. Cordemeyer paste dit ontwerp vervolgens aan en noemde deze de 1407 fauteuil. Hutten nam in zijn recente proces Rietvelds 1401 als uitgangspunt en hield daarbij ook een deel van Cordemeyers veranderingen aan. Tijdens dit proces ontleedde Hutten de oude ontwerpen met chirurgische precisie. Zijn aanpassingen op detailniveau zorgen voor verbeteringen op gebied van comfort.

 

Hierbij is ook Gispen Grijs weer terug, met – net als toen – een centrale rol in Huttens nieuwe ontwerpen. Dit Gispen Grijs verbindt Huttens nieuwe Gispen Today lijn, die in een breed scala aan kleuren en materialen beschikbaar is. Deze herintroductie zorgt voor een frisse blik met een knipoog naar vroeger.